Hoe maak ik… Bananenijs
Dit recept verandert je leven! Guilty free bananenijs in een handomdraai. De zoetheid van banaan is genoeg dus je hebt helemaal geen zoetstof meer nodig. De chocolade topping met noten past er perfect bij en geeft een lekkere crunch.
Met toppings kan je het geheel eigen maken. Denk aan vers fruit, diverse soorten nootjes of deze gezouten karamel om er een twist aan te geven. Serveer het bij deze chocolade taart en je dag kan niet meer stuk!
Slim boodschappen doen
Bananen! Inmiddels halen we altijd te veel bananen in huis. Als ze dan mooi rijp zijn geworden is het een kwestie van pellen, snijden en in de vriezer. Op deze manier heb je altijd een voorraadje voor als je echt zin hebt in ijs. 3 minuten werk is misschien wel iets meer dan een verpakking open maken maar veel gezonder dan dit wordt het niet!
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- ---- Bananenijs ----
- 3 bevroren bananen in stukjes
- 1 el pindakaas
- 1 el notenmelk/water
- ---- chocolade laag en decoratie ----
- 1 el kokosvet - ik gebruik deze
- 1 el cacao - ik gebruik deze
- 1 el amandel (fijn gehakt) - ik gebruik deze
- Bereid je toppings eerst voor. Hak de amandelen fijn en zet klaar.
- Smelt het kokosvet en voeg de cacao er aan toe. Roer goed door.
- Voeg alle ingrediënten voor het ijs toe aan de keukenmachine. Meng samen tot een geheel. Roer een paar keer door tussen het malen zodat alles mee wordt gepakt tot je een romige ijs substantie krijgt.
- Serveer direct en top met de chocolade saus en nootjes.
Geef een antwoord