• Skip to main content

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Hoe maak ik…  BBQ saus

BBQ saus

Zelf saus maken kan heel eenvoudig zijn. Deze BBQ saus maak je bijvoorbeeld in 2 minuten. Natuurlijk kan je er veel meer tijd aan besteden door een uitje en knoflook te fruiten, de tomatenpuree te ontzuren in de pan en het geheel te laten pruttelen in een pannetje om de smaken in te laten trekken. Op deze manier ben je al gauw een uur bezig en is de kans een stuk kleiner dat je het zelf gaat maken als je er zin in hebt. Daarom dit recept waarmee je in een handomdraai deze saus op tafel zet en ongeveer 80% van de smaakbeleving bereikt!

Zoet of zuur

De balans tussen zoet en zuur is belangrijk bij deze saus. De tomatenpuree en appelcider azijn geven de saus zijn zure smaak. Deze wordt gebalanceerd door de honing en de kruiden. Als je minder honing wil gebruiken kan je de tomatenpuree ontzuren in een pannetje door het op een laag vuur te bakken. Bak de puree tot het niet meer zuur ruikt. Op deze manier heb je wat minder honing nodig om de balans goed te krijgen.

Opzoek naar meer sausen voor de BBQ? Kijk ook eens bij deze ranch of deze heerlijke vegan mayonaise!

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

BBQ saus
 
Print
Voorbereiding tijd
5 Minuten
Kook tijd
Totale tijd
5 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
  • 200 gram tomatenpuree
  • 180 ml appelciderazijn
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el worchestershire saus
  • Snuf cayenne peper
  • 2 tot 3 el honing
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed samen. Bewaar in een weckpot.
3.5.3251

 

Filed Under: Bijgerecht, Gluten vrij, Lactose vrij, Snel en gemakkelijk

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in