Hoe maak ik… Glutenvrije chocoladetaart
Deze glutenvrije chocoladetaart maak je zonder meel en dat met maar 3 ingrediënten! Boter, ei en chocolade!
Deze taart is vrij stevig maar krijgt ook een luchtige structuur door het opkloppen van de eiwitten. De smaak wordt erg bepaalt door de chocolade die je kiest en daarmee kun je de taart perfect aanpassen op jouw dieet. Kies bijvoorbeeld voor 85% puur zodat het past binnen een koolhydraatarm dieet. Je kunt het beslag eventueel zoeten met extra met zoetstof naar keuze. Of je kiest voor een minder pure chocolade zodat je het mengsel niet hoeft te zoeten.
Maak het je eigen
Dit recept is echt een basis recept. Experimenteer met je favoriete toppings en toevoegingen om je perfecte chocoladetaart te maken! Hier alvast wat tips om je op weg te helpen
Mijn favoriete manier is met 85% pure chocolade. Daarbij klop ik het harde deel van een blik kokosmelk op als slagroom wat mooi past bij de pure smaak. Bovenop wat rood fruit en je hebt helemaal geen zoetstof nodig.
Als je wat meer van zoetere smaak houdt maar geen zoetstof wil gebruiken kan je deze gezouten dadel karamel toepassen. Bak de taart zoals in het recept en bedek met nootjes en dadel karamel! Echt heerlijk!
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 4 eieren
- 200 gram chocolade
- 100 gram boter
- 400ml kokosmelk
- kokosschaafsel - ik gebruik deze
- Scheid de eiwitten van de ei gelen en verwarm de oven op 170 graden.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Roer tot het een geheel is geworden. Klop ondertussen de eiwittenstijf.
- Meng de ei gelen 1 voor 1 met het chocolade mengsel. Roer goed door tot een geheel is geworden
- Meng vervolgens één derde van de eiwitten met het chocolade mengsel. Vouw samen om de luchtigheid te behouden. Voeg daarna de helft van de overgebleven eiwitten toe en vouw wederom samen. Voeg als laatste de rest van de eiwitten toe en vouw samen tot een geheel.
- Stop in een ingevette springvorm en bak 30 minuten in de oven.
- Voor de slagroom schep je het harde deel van een gekoeld blik kokosmelk. Stop in een koude mengkom en klop er slagroom van. Snij de taart door de midden of door de helft. Smeer op 1 kant de kokosslagroom en leg de andere helft erop. Decoreer met kokosschaafsel. Eetsmakelijk
Zorg ervoor dat je de kokosmelk en de kom koelt voor het kloppen van de slagroom.
De puurheid van de chocolade bepaald de zoetheid van de taart. Je kan ook pure chocolade nemen en bijvoorbeeld zoetstof toevoegen die past binnen je dieet.
Geef een reactie