Hoe maak ik… Granola
Granola is ideaal als je geen tijd hebt. Voeg het toe aan een bakje kefir yoghurt, wat vers fruit en je hebt een heerlijk ontbijt. Gecombineerd met aardbeien uit eigen tuin is gegarandeerd een succes bij ons thuis!
Variëren
In dit recept zitten diverse soorten noten en zaden maar voel je vrij om te variëren. Vervang bijvoorbeeld met lijnzaad, pecan- of macadamia noten. Je kunt het ook toevoegen en de havermout achterwege laten. Op deze manier krijg je een koolhydraat armere granola.
Als optioneel ingrediënt heb ik honing toegevoegd. Kaneel geeft het geheel al een lekkere smaak en maakt dat honing toevoegen niet nodig is. Als je wel 1 of 2 eetlepels honing toevoegt krijg je wel meer crunchy stukjes.
Hoe eet jij het liefst je granola?
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 100 gram havermout - ik gebruik deze
- 50 gram amandel - ik gebruik deze
- 70 gram cashew - ik gebruik deze
- 70 gram walnoot - ik gebruik deze
- 50 gram zonnebloem - ik gebruik deze
- 50 gram pompoen - ik gebruik deze
- 30 gram chia - ik gebruik deze
- 2 el kokosvet - ik gebruik deze
- 1 el kaneel
- 1 a 2 el honing (optioneel) - ik gebruik deze
- zout - ik gebruik deze
- Stop alle ingrediënten in een grote kom, roer goed door en breng op smaak met zout. Roer nog een keer door en stop in een grote ovenschaal of bakplaat.
- Bak gaar in een voorverwarmde oven op 170 graden voor 25 tot 30 minuten.
Je kan de 100 gram havermout vervangen met noten of zaden om het koolhydraat armer te maken.
Geef een antwoord