• Skip to main content

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Hoe maak ik…  Keto Pita brood

keto pita brood

Pita brood, platbrood, wat kan dat heerlijk zijn. Lekker als vervoersmiddel voor allerlei soorten groenten, vlees of vis. Helaas komen daarbij de venijnige gluten om de hoek en zit het altijd wel hoog in de koolhydraten. Daarom dit recept, voor als je zin hebt in een pita brood beleving!

Anders dan anders

Dit recept is op basis van amandelmeel, kokosmeel en psyllium vezels, een combinatie die je vaak ziet in de koolhydraatarme keuken voor brood imitators. De smaak is dan ook zeker niet hetzelfde als bij regulier brood! Meestal draait het bij pita broodjes om de vulling dus hoeft dat geen probleem te zijn. Misschien is een neutraal smakend broodje juist wel een voordeel! Toch houd ik ervan om dit brood op smaak te brengen met Oosterse kruiden. Denk aan komijn, gemalen korianderzaad of een mengsel zoals ras el hanout. Hiermee heb je meteen een passende smaakbeleving.

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

Keto Pita brood
 
Print
Voorbereiding tijd
5 Minuten
Kook tijd
20 Minuten
Totale tijd
25 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
  • --- Voor 2 pita broodjes ---
  • 40 gram amandelmeel - ik gebruik deze
  • 15 gram kokosmeel - ik gebruik deze
  • 2 gram baking soda - ik gebruik deze
  • 1tl psyllium - ik gebruik deze
  • snuf cayenne peper
  • 1tl koriander of komijn
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie - ik gebruik deze
  • 60ml lauw warm water
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door
  3. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom en roer goed door met een garde
  4. Voeg de droge bij de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot er een deeg ontstaat.
  5. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel het deeg in 2 porties. Verspreid in 2 grote rondjes. Bak af in de oven voor 18 tot 20 minuten tot ze licht goudbruin zijn geworden.
3.5.3251

 

Filed Under: Basics, Bijgerecht, Gluten vrij, Koolhydraat arm (keto), Lactose vrij, Vegetarisch

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in