Noten roosteren
Geroosterde noten uit de supermarkt bevatten vaak veel onnodige toevoegingen. Als je noten zelf roostert heb je volledige controle over wat je toevoegt en wat voor smaak je er aan wil geven. Ik laat je zien hoe eenvoudig het is.
Elke noot is anders
Voor de meeste noten is 10 minuten op 175 graden de sweet spot. Je kan ze halverwege draaien en dan heb je een super resultaat. Of je de noten met kruiden, met olie of ze juist droog roostert heeft op de tijd nauwelijks impact. Bij een paar soorten noten is dit echter wel verschillend, daarom hieronder een overzicht van de meest gebruikte noten:
- Amandelen: 8 minuten
- Cashewnoten: 14 minuten
- Hazelnoten: 8 minuten
- Macadamianoten: 10 minuten
- Paranoten: 10 minuten
- Pecannoten: 10 minuten
Voor de kleinere noten en pitten is minder hitte en tijd nodig. Persoonlijk rooster/bak ik die daarom liever op in een droge pan. Zo heb je meer controle en kan je ze regelmatig husselen.
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- Noten (tijd per noot verschillend)
- Ghee
- Kruiden
- Zout
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Droog roosteren: Voeg de noten toe aan een bakplaat en bak ze af voor 8 tot 10 minuten in de oven.
- Met olie: Voeg de noten samen met de ghee, kruiden en zout aan een kom. Hussel door en voeg toe aan een bakplaat. Bak voor 8-10 minuten in de oven.
- Voor het beste resultaat kan je de noten halverwege even draaien.
Geef een antwoord