• Skip to main content

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Noten roosteren 

Noten Roosteren

Geroosterde noten uit de supermarkt bevatten vaak veel onnodige toevoegingen. Als je noten zelf roostert heb je volledige controle over wat je toevoegt en wat voor smaak je er aan wil geven. Ik laat je zien hoe eenvoudig het is.

Elke noot is anders

Voor de meeste noten is 10 minuten op 175 graden de sweet spot. Je kan ze halverwege draaien en dan heb je een super resultaat. Of je de noten met kruiden, met olie of ze juist droog roostert heeft op de tijd nauwelijks impact. Bij een paar soorten noten is dit echter wel verschillend, daarom hieronder een overzicht van de meest gebruikte noten:

  • Amandelen: 8 minuten
  • Cashewnoten: 14 minuten
  • Hazelnoten: 8 minuten
  • Macadamianoten: 10 minuten
  • Paranoten: 10 minuten
  • Pecannoten: 10 minuten

Voor de kleinere noten en pitten is minder hitte en tijd nodig. Persoonlijk rooster/bak ik die daarom liever op in een droge pan. Zo heb je meer controle en kan je ze regelmatig husselen.

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

Noten roosteren
 
Print
Voorbereiding tijd
2 Minuten
Kook tijd
10 Minuten
Totale tijd
12 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
  • Noten (tijd per noot verschillend)
  • Ghee
  • Kruiden
  • Zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Droog roosteren: Voeg de noten toe aan een bakplaat en bak ze af voor 8 tot 10 minuten in de oven.
  3. Met olie: Voeg de noten samen met de ghee, kruiden en zout aan een kom. Hussel door en voeg toe aan een bakplaat. Bak voor 8-10 minuten in de oven.
  4. Voor het beste resultaat kan je de noten halverwege even draaien.
3.5.3251

 

Filed Under: Basics, Gluten vrij, Koolhydraat arm (keto), Snacks en toetjes, Vegetarisch

Reader Interactions

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in