• Skip to main content

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Hoe maak ik…  Pulled Oesterzwammen

pulled oesterzwammen

Minder vlees eten is iets wat we meer zouden moeten doen, maar voor veel mensen is het lastig om die keuze te maken. Wat serveer ik dan bij mijn aardappelen en bloemkool? Die vleesvervangers smaken vaak naar niks en zitten vaak vol met meuk. Dit recept wat doet denken aan pulled pork laat zien dat je vleesvervangers kan maken die simpel zijn maar vooral erg lekker!

Oesterzwammen

Deze prachtige paddenstoel leent zich perfect voor de structuur van pulled pork. Je trekt de oesterzwammen dan ook letterlijk in stukjes voor het beste resultaat. Samen met heerlijke BBQ saus en kruiden krijg je een mooie smaakbeleving! Serveer het met een lekkere koolsla op een pita broodje en je hebt een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet. Wat wil een mens nog meer?!

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

Pulled Oesterzwammen
 
Print
Voorbereiding tijd
5 Minuten
Kook tijd
15 Minuten
Totale tijd
20 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 500 gram oesterzwammen
  • 1tl gerookte paprika
  • 1tl cayennepeper
  • 1 el tamari
  • 2 tot 3 el BBQ saus
  • peper en zout
  • ghee
Bereiding
  1. Trek de oesterzwammen uit elkaar tot dunne sliertjes. Verwarm wat ghee in een pan en roerbak de oesterzwammen op hoog vuur tot het vocht eruit is. Voeg dan de kruiden en tamari toe. Bak mee tot de oesterzwammen een beetje krokant worden.
  2. Voeg dan de BBQ saus toe en bak 1 minuutje mee. Serveer met koolsla en pitabrood.
3.5.3251

 

Filed Under: Diner, Gluten vrij, Koolhydraat arm (keto), Lactose vrij, Lunch, Snel en gemakkelijk, Vegetarisch

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in