Hoe maak ik… Pulled Oesterzwammen
Minder vlees eten is iets wat we meer zouden moeten doen, maar voor veel mensen is het lastig om die keuze te maken. Wat serveer ik dan bij mijn aardappelen en bloemkool? Die vleesvervangers smaken vaak naar niks en zitten vaak vol met meuk. Dit recept wat doet denken aan pulled pork laat zien dat je vleesvervangers kan maken die simpel zijn maar vooral erg lekker!
Oesterzwammen
Deze prachtige paddenstoel leent zich perfect voor de structuur van pulled pork. Je trekt de oesterzwammen dan ook letterlijk in stukjes voor het beste resultaat. Samen met heerlijke BBQ saus en kruiden krijg je een mooie smaakbeleving! Serveer het met een lekkere koolsla op een pita broodje en je hebt een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet. Wat wil een mens nog meer?!
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 500 gram oesterzwammen
- 1tl gerookte paprika
- 1tl cayennepeper
- 1 el tamari
- 2 tot 3 el BBQ saus
- peper en zout
- ghee
- Trek de oesterzwammen uit elkaar tot dunne sliertjes. Verwarm wat ghee in een pan en roerbak de oesterzwammen op hoog vuur tot het vocht eruit is. Voeg dan de kruiden en tamari toe. Bak mee tot de oesterzwammen een beetje krokant worden.
- Voeg dan de BBQ saus toe en bak 1 minuutje mee. Serveer met koolsla en pitabrood.
Geef een antwoord