Hoe maak ik… Sla burger
Broodje hamburger is een echte klassieker bij de BBQ. Wist je dat je heel makkelijk het broodje kan vervangen met een slablad? Op deze manier heb je de smaakbeleving van een hamburger zonder het broodje! Koolhydraatarm, glutenvrij en all the good stuff.
Alternatieve broodjes
Hamburgers zijn denk ik één van mijn favoriete guilty pleasures. Bij mijn guilty pleasures ontstaat altijd de uitdaging of het ook gezonder kan zonder in te leveren op smaak. Saus en toppings zijn in dit geval easy. Vlees haal ik bij de www.schotsehooglanders.nl en is dus ook getackeld. Wat eigenlijk overblijft is het broodje.
Je kan kiezen voor glutenvrije of koolhydraatarme alternatieven zoals deze broodjes maar snel is dit zeker niet. Bij een BBQ heb je al aardig wat voorbereiding dus is snel en simpel ook wenselijk. Deze slablaadjes bieden dan ook de ideale oplossing. Een kwestie van een grote kropsla kopen en voorzichtig pellen. Vaak doe je al sla op je burger dus qua smaak geen verandering. Je raakt natuurlijk wel de broodstructuur en smaak kwijt maar dat neem ik voor lief.
Een ander alternatief is een portobello broodje. Gril twee portobello’s op de BBQ en gebruik ze als broodjes! Iets duurder maar een hele mooie smaak combinatie met het vlees.
Wat zijn jou healthy BBQ hacks?
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- Hamburgers
- Kropsla
- Toppings (tomaat, rode ui, cheddar, augurk etc)
- Saus zoals mayonaise, tzatziki, jalapeno ranch etc
- Bak de burgers gaar en bereid ondertussen je toppings voor. Pel voorzichtig de bladeren van de kropsla af. Vul de bladeren met een burger, je toppings en saus.
Geef een antwoord