Hoe maak ik… Souvlaki
Deze souvlaki van kip is een heerlijke toevoeging aan elke BBQ. De Griekse keuken werkt met prachtige ingrediënten en kruiden en dit proef terug bij deze souvlaki. Serveer het voor de ultieme beleving met tzatziki.
Veel werk?!
Als we gaan BBQen kiezen we vaak voor de snel klaar en de gemarineerde producten uit de supermarkt. Want zelf vlees marineren kost nu eenmaal veel tijd, moeite enzovoorts. Met dit recept laat ik je zien dat het eigenlijk best meevalt. Zeker als je de marinade de dag van te voren alvast maakt zodat deze goed kan intrekken. Op deze manier ben je er tijdens de BBQ niet veel tijd aan kwijt!
Welke marinades gebruik jij het liefste?
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 3 kippendijfilets
- 1 rode ui
- 3 el appelcider azijn
- 3 el olijfolie - ik gebruik deze
- 1 teen knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- handje met verse tijm
- peper en zout - ik gebruik deze
- We beginnen met het marineren van de kip. Snijd de kippendijfilet in gelijkmatige blokjes en voeg toe aan een kom. Snijd een rode ui in kwarten en pel deze los van elkaar. Voeg deze ook toe.
- Snijd de knoflook fijn en voeg toe samen met 3 el olijfolie en 3 el appelciderazijn.
- Haal de blaadjes van de rozemarijn takjes en snijd fijn. Voeg deze ook toe samen met de blaadjes van de takjes tijm. Als laatste nog wat peper en zout. Roer door, dek af en laat marineren in de koelkast voor 30 minuten tot 24 uur.
- Pak je spiesjes en rijg 1 voor 1 een stukje kip en ui op de spies. Bereid op een BBQ en serveer met tzatziki voor het echte souvlaki gevoel.
Geef een antwoord