• Skip to main content

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Hoe maak ik…  Tzatziki

Tzatziki

BBQ en saus; deze  twee zijn verbonden voor het leven als Romeo en Julia. Nu is het helaas zo dat aan saus uit de supermarkt heel veel ellende wordt toegevoegd. Zelfs aan mayonaise worden meestal suikers en E-nummers toegevoegd. Gelukkig maak je mayonaise makkelijk zelf maar hoe zit het met al die andere sauzen die geserveerd worden bij de BBQ?

Tzatziki

De ultieme zomer saus! Romig, fris en met knoflook! Wat wil een mens nog meer? Tzatziki is een traditioneel Grieks recept wat gebruik maakt van griekse yoghurt en komkommer. Een prachtige manier om groente toe te voegen zonder dat je het merkt. Voor mij is tzatziki een soort knoflooksaus 2.0. Ik maak hem zelf het liefste met kefir yoghurt en dille als finishing touch.

Wat is jouw favoriete BBQ saus?

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

Tzatziki
 
Print
Voorbereiding tijd
5 Minuten
Kook tijd
Totale tijd
5 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
  • 300 gram griekse yoghurt/kefir yoghurt
  • 3 el appelcider azijn
  • 3 el olijfolie - ik gebruik deze
  • 1 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout - ik gebruik deze
  • handje dille
Bereiding
  1. Rasp de komkommer met een grove rasp. Leg dit op een bord en besprenkel met een snuf zout.
  2. Snijd/pers de knoflook fijn en voeg toe aan de yoghurt samen met 3 el olijfolie en 3 el appelazijn. Roer goed door.
  3. Stop de komkommer in een theedoek en wring uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Dit kan je ook met je handen doen maar krijg je een wat nattere saus.
  4. Snijd een handje dille fijn en voeg dit samen met de komkommer toe aan de yoghurt. Roer door en serveer!
3.5.3251

 

Filed Under: Bijgerecht, Gluten vrij, Koolhydraat arm (keto), Vegan, Vegetarisch

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in