Hoe maak ik… Tzatziki
BBQ en saus; deze twee zijn verbonden voor het leven als Romeo en Julia. Nu is het helaas zo dat aan saus uit de supermarkt heel veel ellende wordt toegevoegd. Zelfs aan mayonaise worden meestal suikers en E-nummers toegevoegd. Gelukkig maak je mayonaise makkelijk zelf maar hoe zit het met al die andere sauzen die geserveerd worden bij de BBQ?
Tzatziki
De ultieme zomer saus! Romig, fris en met knoflook! Wat wil een mens nog meer? Tzatziki is een traditioneel Grieks recept wat gebruik maakt van griekse yoghurt en komkommer. Een prachtige manier om groente toe te voegen zonder dat je het merkt. Voor mij is tzatziki een soort knoflooksaus 2.0. Ik maak hem zelf het liefste met kefir yoghurt en dille als finishing touch.
Wat is jouw favoriete BBQ saus?
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 300 gram griekse yoghurt/kefir yoghurt
- 3 el appelcider azijn
- 3 el olijfolie - ik gebruik deze
- 1 komkommer
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout - ik gebruik deze
- handje dille
- Rasp de komkommer met een grove rasp. Leg dit op een bord en besprenkel met een snuf zout.
- Snijd/pers de knoflook fijn en voeg toe aan de yoghurt samen met 3 el olijfolie en 3 el appelazijn. Roer goed door.
- Stop de komkommer in een theedoek en wring uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Dit kan je ook met je handen doen maar krijg je een wat nattere saus.
- Snijd een handje dille fijn en voeg dit samen met de komkommer toe aan de yoghurt. Roer door en serveer!
Geef een antwoord