Hoe maak ik… Vegan blauwe bessen cheesecake 
Het leven moet je vieren! Stil staan bij de kleine dingen in het leven en juist genieten van die momenten. Door te focussen op dankbaarheid breng je automatisch meer positiviteit in je leven. Het mag zo klein zijn als die paar zonnestralen in de ochtend, een knuffel van je geliefde of even een mindful momentje met een espresso.
Genieten van het leven is belangrijk en daarom is het ook belangrijk om dit bewust te doen. Stil staan bij kleine successen of gewoon omdat je van elkaar houdt! En wat is een betere manier om het te vieren dan met een stukje taart!
Gezond?
Deze blauwe bessen cheesecake is een taart waar je onbezorgd van kan genieten. Daarmee bedoel ik niet dat je het als ontbijt vervanger moet gaan gebruiken maar het zit wel boordevol goede voedingstoffen. Met mooie natuurlijke ingrediënten kom je op een gluten en lactose vrij eindresultaat zonder in te leveren op smaak!
Wat was vandaag jouw geluksmomentje?
Klik hier voor de video van het recept
- ------Bodem------
- 40 gram amandel - ik gebruik deze
- 50 gram glutenvrije havermout - ik gebruik deze
- 35 gram kokosvet - ik gebruik deze
- 30 gram dadels - ik gebruik deze
- ------Vulling------
- 160 gram cashewnoten - ik gebruik deze
- 100 gram diepvries blauwe bessen (in de vulling)
- 200 gram blauwe bessen (op de bodem)
- 75 gram kokosbloesem suiker - ik gebruik deze
- 400 ml kokosmelk - ik gebruik deze
- 1,5 tl agar agar - ik gebruik deze
- 2 el arrowroot poeder
- Eventueel extra blauw bessen voor decoratie
- Doe alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine en maal fijn. Verdeel over de bodem van een ingevette springvorm. Bak voor 15 minuten op 175 graden Celsius.
- Doe alle ingrediënten van de vulling, op 200 gram blauwe bessen na, in een blender en maal goed samen. Doe het mengsel in een pannetje en verwarm op middel laag vuur tot het indikt.
- Verdeel de 200 gram blauwe bessen die je hebt bewaard over de bodem en giet het de vulling erover heen.
- Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Decoreer tot slot met blauwe bessen en serveer!
Dek de taart af tijdens het opstijven zodat de bovenkant niet donker verkleurd.
Geef een reactie