Hoe maak ik… Zalm in bakpapier
Als je voor jezelf moet koken is het lastig om elke keer de gezonde keuze te maken. Kost vaak veel tijd, je houdt veel over en dan is de keuze voor een snelle hap gauw gemaakt. Dit recept voor zalm in bakpapier is wat dat betreft echt life changing!
Dit recept kun je al vanaf één persoon maken! Maar je kunt er natuurlijk zoveel maken als je wil waardoor het ook een handig recept is voor je gezin. Je hebt het recept binnen 5 minuten in de oven waardoor tijdgebrek evenmin een excuus is. Doe je beentjes omhoog en na 15 tot 20 minuten kan je heerlijk genieten van je gezonde maaltijd.
Maak het je eigen
Deze manier van je gerecht in een gesloten omgeving klaarstomen maakt dat alle smaken goed samen en is een prachtige manier om vis te bereiden. Je kan het recept aanpassen door simpel weg je favoriete vis, groente en kruiden combineren en klaar te stomen in het bakpapier. Let wel op de garing wanneer je een andere vis of hoeveelheid gebruikt.
Wat maak jij het liefste klaar als je alleen voor jezelf kookt?
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 1 zalmfilet (125 gram)
- halve courgette
- 1 rode ui
- 1 citroen
- ghee of roomboter - of gebruik deze
- dille
- peper en zout
- bakpapier
- Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in dunne ringen en de helft van de citroen ook in dunne plakjes.
- Vouw het bakpapier over de lengte dubbel en daarna over de breedte. Knip een kwart cirkel van het bakpapier zodat je een grote cirkel krijgt als je hem uitvouwt.
- Leg de courgette plakjes naast 1 kant van de vouw en laat nog wat vouw ruimte over. Leg daarboven op de ui ringen, de citroen, dille en zalm. Besprenkel met zout en peper en voeg als laatste nog 1 a 2 theelepels ghee toe.
- Vouw het bakpapier over de vis heen en begin aan 1 kant kleine vouwtjes over elkaar heen te maken. Doe dit tot je aan de andere kant bent en vouw het laatste stuk eronder. Gaar in de oven voor 15 tot 18 minuten.
- Serveer op een bord en knip open op tafel. Eet smakelijk!
Geef een reactie