• Skip to main content
  • Spring naar de voettekst

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • De praktijk
    • Over mij
  • Tarieven & Vergoedingen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Hoe maak ik…  Zalm in bakpapier

zalm_in_bakpapier

Als je voor jezelf moet koken is het lastig om elke keer de gezonde keuze te maken. Kost vaak veel tijd, je houdt veel over en dan is de keuze voor een snelle hap gauw gemaakt. Dit recept voor zalm in bakpapier is wat dat betreft echt life changing!

Dit recept kun je al vanaf één persoon maken! Maar je kunt er natuurlijk zoveel maken als je wil waardoor het ook een handig recept is voor je gezin. Je hebt het recept binnen 5 minuten in de oven waardoor tijdgebrek evenmin een excuus is. Doe je beentjes omhoog en na 15 tot 20 minuten kan je heerlijk genieten van je gezonde maaltijd.

Maak het je eigen

Deze manier van je gerecht in een gesloten omgeving klaarstomen maakt dat alle smaken goed samen en is een prachtige manier om vis te bereiden. Je kan het recept aanpassen door simpel weg je favoriete vis, groente en kruiden combineren en klaar te stomen in het bakpapier. Let wel op de garing wanneer je een andere vis of hoeveelheid gebruikt.

Wat maak jij het liefste klaar als je alleen voor jezelf kookt?

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

Zalm in bakpapier
 
Print
Voorbereiding tijd
4 Minuten
Kook tijd
15 Minuten
Totale tijd
19 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Aantal personen: 1
Ingrediënten
  • 1 zalmfilet (125 gram)
  • halve courgette
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • ghee of roomboter - of gebruik deze
  • dille
  • peper en zout
  • bakpapier
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in dunne ringen en de helft van de citroen ook in dunne plakjes.
  2. Vouw het bakpapier over de lengte dubbel en daarna over de breedte. Knip een kwart cirkel van het bakpapier zodat je een grote cirkel krijgt als je hem uitvouwt.
  3. Leg de courgette plakjes naast 1 kant van de vouw en laat nog wat vouw ruimte over. Leg daarboven op de ui ringen, de citroen, dille en zalm. Besprenkel met zout en peper en voeg als laatste nog 1 a 2 theelepels ghee toe.
  4. Vouw het bakpapier over de vis heen en begin aan 1 kant kleine vouwtjes over elkaar heen te maken. Doe dit tot je aan de andere kant bent en vouw het laatste stuk eronder. Gaar in de oven voor 15 tot 18 minuten.
  5. Serveer op een bord en knip open op tafel. Eet smakelijk!
3.5.3239

 

Categorie: Basics, Diner, Gluten vrij, Koolhydraat arm (keto), Lactose vrij, Snel en gemakkelijk

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

Footer

  • Facebook
  • YouTube
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in