Boekweit brood
Auteur: 
 
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Pak 350ml lauw warm water en voeg de gist en suiker aan toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan zodat de gist kan activeren.
  3. Kluts 2 eieren los in een kom samen met de olijfolie en roer goed door tot het helemaal gecombineerd is.
  4. Doe het boekweitmeel in een kom en maak een kuil in het midden. Voeg daar het zout, het eimengsel, azijn en het gistwater aan toe. Meng goed samen tot een stevig vloeibaar deeg.
  5. Vet een bakvorm in en voeg het deeg toe. Stop in een plastic zak en laat 1 tot anderhalf uur rijzen op een warme plek.
  6. Bak het geheel in 30 minuten in de oven gaar. Serveer met smeuïg beleg of bij een lekkere soep.
Recipe by Project Balance at https://www.projectbalance.nl/boekweit-brood/