Hoe maak ik… Karamel zeezout repen
Karamel zeezout, je ziet het tegenwoordig overal. In chocola, ijs en koekjes. De gouden combinatie van zout, zoet en vet werkt als extra stimulans voor onze smaakpapillen en zie je ook succes hebben in de fastfood wereld. Kan dit met deze karamel zeezout repen ook op een gezonde manier?
Karamel van dadels
Deze reep met karamel van dadels is het antwoord. Dadels zijn van zichzelf erg suikerrijk wat het niet perse gezond maakt. Maar doordat je het product in zijn geheel gebruikt met alle bijbehorende vezels, vitaminen, mineralen, polyfenolen enz. maakt dit een groot verschil hoe het verwerkt wordt in je lichaam én je darmflora. Nu is dit natuurlijk nog steeds een snack voor de lekkere trek maar zeker een gezonde in die categorie!
De combinatie met de “biscuit” bodem van noten en de pure chocola maakt dit recept erg voedzaam. Zo kan je deze repen ook prima gebruiken als tussendoortje net als deze amandelballetjes.
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- -- Bodem --
- 170 gram amandel - ik gebruik deze
- 110 gram cashew - ik gebruik deze
- 3 el kokosolie - ik gebruik deze
- 1 el notenboter - of maak zelf
- zout - ik gebruik deze
- -- Dadel karamel --
- 225 gram medjool dadels - ik gebruik deze
- 220 ml amandel melk
- mespuntje vanille merg
- grof gemalen zout - ik gebruik deze
- -- Chocolade laag --
- 200 gram pure chocolade - ik gebruik deze
- Stop alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine en meng tot een geheel. Doe bakpapier in een vorm en bekleed de bodem gelijkmatig met het mengsel. Stop in de vriezer
- Doe alle ingrediënten van de dadel karamel in een blender of keukenmachine en meng tot een glad geheel. Haal de bodem uit de vriezer en verspreid de karamel over de bodem. Stop weer terug in de vriezer voor 2 tot 4 uur.
- Haal de bodem uit de vriezer en snijd in reep formaat. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel over de repen.
- Bewaar de repen in de vriezer in een ziplock bag
Laat een reactie achter