• Skip to main content

Project Balance

praktijk voor complementaire geneeskunde

  • Orthomoleculaire therapie
    • de behandeling
    • Ervaringen
  • Recepten
    • Verzorgingsproducten
    • Gluten vrij
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Lactose vrij
    • Koolhydraat arm (keto)
  • Contact

Hoe maak ik…  Lijnzaad wraps

Lijnzaad wrap

Lijnzaad wraps zijn ideaal om in huis te hebben. Avocado, hummus, tomaat, komkommer en wat sla en je hebt al gauw en hele snelle, gezonde en heerlijke maaltijd.

Breekbaar?

Deze wraps zijn stevig en goed rolbaar. Maar het is wel belangrijk dat het lijnzaad goed fijn wordt gemalen. Je kan dit doen in een  koffiemolen, een graanmolen of in een blender op hoge snelheid. Daarnaast is de dikte van de wrap van belang. Te dun en hij zal makkelijk scheuren, te dik en hij breekt makkelijker bij het rollen. Blijf testen tot je de ideale dikte vindt.

De wraps kun je ook afbakken in de oven. Op deze manier krijg je een soort lijnzaad crispies die me doen denken aan dit recept. Dit doe je voor ongeveer 30 minuten op 150 graden. De tijd is erg afhankelijk van de dikte van je wrap.

Het recept

Klik hier voor de video van het recept

Lijnzaad wraps
 
Print
Voorbereiding tijd
5 Minuten
Kook tijd
5 Minuten
Totale tijd
10 Minuten
 
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
  • 150 gram lijnzaad - ik gebruik deze
  • 150 ml water
  • cayenne peper optioneel
  • zout - ik gebruik deze
Bereiding
  1. Maal het lijnzaad zo fijn mogelijk in een blender of maler. Voeg eventuele kruiden toe.
  2. Breng het water aan de kook en haal van het vuur. Voeg het lijnzaadmeel toe en roer met een houten lepel tot zich een deegbal vormt. Laat afkoelen en verdeel in 4 porties.
  3. Rol uit tussen 2 vellen bakpapier en bak de wraps in een pan voor 1 minuut per kant.
3.5.3251

 

Filed Under: Basics, Bijgerecht, Gluten vrij, Koolhydraat arm (keto), Lactose vrij, Uncategorized, Vegan, Vegetarisch

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept:  

  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer

Log in