Hoe maak ik… Lijnzaad wraps
Lijnzaad wraps zijn ideaal om in huis te hebben. Avocado, hummus, tomaat, komkommer en wat sla en je hebt al gauw en hele snelle, gezonde en heerlijke maaltijd.
Breekbaar?
Deze wraps zijn stevig en goed rolbaar. Maar het is wel belangrijk dat het lijnzaad goed fijn wordt gemalen. Je kan dit doen in een koffiemolen, een graanmolen of in een blender op hoge snelheid. Daarnaast is de dikte van de wrap van belang. Te dun en hij zal makkelijk scheuren, te dik en hij breekt makkelijker bij het rollen. Blijf testen tot je de ideale dikte vindt.
De wraps kun je ook afbakken in de oven. Op deze manier krijg je een soort lijnzaad crispies die me doen denken aan dit recept. Dit doe je voor ongeveer 30 minuten op 150 graden. De tijd is erg afhankelijk van de dikte van je wrap.
Het recept
Klik hier voor de video van het recept
- 150 gram lijnzaad - ik gebruik deze
- 150 ml water
- cayenne peper optioneel
- zout - ik gebruik deze
- Maal het lijnzaad zo fijn mogelijk in een blender of maler. Voeg eventuele kruiden toe.
- Breng het water aan de kook en haal van het vuur. Voeg het lijnzaadmeel toe en roer met een houten lepel tot zich een deegbal vormt. Laat afkoelen en verdeel in 4 porties.
- Rol uit tussen 2 vellen bakpapier en bak de wraps in een pan voor 1 minuut per kant.
Geef een antwoord