Gezonde crackers
Gezonde crackers zonder meel, zonder E-nummers en onnodige suikers maar wil je niet inleveren op het krokante en de smaak? Maak het eenvoudig zelf met dit recept. Heel eenvoudig want de oven doet het meeste werk!
Klik hier voor de video van het recept
Gezonde crackers
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
- ½ cup lijnzaad - ik gebruik deze
- ½ cup pompoenpitten - ik gebruik deze
- ½ cup zonnebloempitten - ik gebruik deze
- ½ cup sesamzaadjes - ik gebruik deze
- zeezout
- 320 ml water
- bakpapier
- bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165
- Blender het lijnzaad fijn tot je een meel achtige substantie krijgt
- Hak de pompoen- en zonnebloempitten in stukjes en voeg dit toe aan het gemalen lijnzaad samen met de sesamzaadjes en zout
- Roer het zadenmengsel door en voeg het water toe.
- Laat dit 10-20 minuten staan tot het vocht is opgenomen en er een geleiachtig beslag ontstaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag. Ik maakte 3 lange stroken om er uiteindelijk knäckebröd-formaat crackers van te maken.
- Verspreid het beslag dun en gelijkmatig voor een krokant eindresultaat
- Besprenkel met zeezout en doe het geheel 40-45 minuten in de oven
- De crackers zouden heel makkelijk moeten laten, als dat zo is kun je ze omdraaien en het formaat snijden wat je wilt.
- Doe ze nog 10-20 minuten in de oven zodat ook de onderkant goed knapperig wordt
Laat een reactie achter