Rode biet hazelnoot salade (met maaltijdsalade variaties)
De herfst is begonnen en dat hebben we gemerkt! We hadden storm, dikke plensbuien en de blaadjes beginnen al van de bomen te vallen. Laten we dit jaargetijde vooral aangrijpen om te kiezen voor smaakvolle en voedzame gerechten die een flinke energieboost geven. We starten deze herfst met een simpele salade van rode biet en hazelnoot. Goede vetten, vezelrijk en heerlijk gezond.
Daarnaast laat ik je zien hoe je van dit bijgerecht een heerlijke maaltijdsalade kan maken. We maken een variant met makreel voor de klassieke smaakcombinatie en de goede omega 3 vetten en een vegetarische variant met feta. Voel je echter vrij om te combineren en variëren! Wat is jouw favoriete recept voor de herfst?
Klik hier voor de video van het recept
- 500 gram gekookte rode biet (rauw kan ook)
- 75 - 125 gram rucola
- 80 gram hazelnoten
- Appelazijndressing
- 2 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- 4 el extra virgin olijfolie - ik gebruik deze
- Zout en peper
- Maaltijdsalade toevoegingen voor 2 personen
- 100 gram quinoa
- 150 gram gerookte Makreel of 150 gram feta
- Verwarm de oven voor op 175°Celcius
- Doe de hazelnoten in een bakblik en rooster ze voor 5-10 minuten
- Halveer ondertussen de rode bieten, snijd ze in plakjes en vervolgens in reepjes.
- Doe de rode biet samen met de rucola in een kom
- De dressing maken we door de olijfolie, appelazijn en mosterd te mengen. Breng dit op smaak met zout en peper
- Voeg de dressing toe aan de kom en hussel het geheel goed om zodat de smaken verdelen
- Haal de velletjes van de geroosterde hazelnoten door ze is een schone theedoek te vouwen en over het aanrecht te rollen
- Doe de hazelnoten bij de overige ingrediënten in de kom en je salade als bijgerecht is klaar!
- Wil je van de salade een volwaardige maaltijd maken? Lees dan verder!
- Hiervoor kook je de quinoa in 10-12 minuten gaar.
- Mix dit door de salade en voeg makreel toe voor de gezonde omega 3 vetten of feta voor een vegetarische variant. Eet smakelijk!
Laat een reactie achter