Bloemkool Rösti
Met dit recept kan je heerlijk variëren. Als bloemkool Rösti is een goede toevoeging aan elke maaltijd. Maar je kan dit recept ook op andere manieren toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een bloemkool tosti! Vorm de rösti in vierkante vormen, beleg ze met kaas en bak even op in de pan. Heerlijk krokant gesmolten goodyness.
Klik hier voor de video van het recept
Bloemkool Rösti
Voorbereiding tijd
Kook tijd
Totale tijd
Auteur: Nils de Waard
Ingrediënten
- 1 bloemkool gemalen tot rijst en onttrokken van vocht - Klik hier voor het recept
- 50 gram kaas (ik gebruik 25 gram belegen kaas en 25 gram parmezaan)
- 2 eieren
- 10 gram bieslook
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 tl oregano
- 1 tl cayenne
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de bloemkoolrijst (onttrokken van vocht) in een schaal.
- Maak 2 tenen knoflook en een ui schoon. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Voeg toe aan de bloemkool rijst. Snij de bieslook fijn en voeg die samen met de kruiden en 50 gram geraspte kaas toe.
- Kluts 2 eieren en voeg die ook toe samen met zout en peper. Meng goed door en verdeel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel in 10 tot 16 rösti afhankelijk van de dikte die je lekker vindt. Vorm rond of vierkant en doe de rösti 40 minuten in de oven
Laat een reactie achter