Kipburger met Jalapeno Ranch
Voor deze burger kiezen we voor de kippendijfilet ten opzichte van de kipfilet, maar waarom? Kippendijfilet bevat van nature meer vet waardoor de burger sappiger wordt en het vlees smaakvoller. Het bevat ongeveer 5 gram meer vet en 5 gram minder eiwit dan kipfilet (per 100 gram).
Belangrijkste verschillen van kippendijfilet (allebei zonder huid)
- Betere smaak door meer vet
- Makkelijker te bereiden. Stel je maakt de kip te gaar dan blijft het toch nog sappig door het beetje extra vet
- Minder eiwit
- Goedkoper dan kipfilet
- Iets meer calorieën 157 kipfilet t.o.v. 171 kippendijfilet (per 100 gram)
Beide kip soorten zijn uitstekend te gebruiken. Iedereen is anders dus stem jouw keuze af op jouw wensen. Wil je meer eiwit aan je dieet toevoegen omdat je moeilijk aan je aanbevolen hoeveelheid komt? Wil je juist minder eiwit en meer vet omdat je bezig bent om in ketose te komen? Of misschien wil je gewoon de lekkerste burger voor je neus?
Klik hier voor de video van het recept
- ca. 320 gram kippendijfilet (4 burgers)
- Jalapeno Ranch saus - klik hier voor recept
- baby romaine sla
- tomaat
- burger broodjes - ik gebruikte deze koolhydraatarme
- zout en peper
- evt. andere burger toppings
- Maak de kippendijfilet schoon maar probeer zoveel mogelijk vet te laten zitten. Snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2cm. Leg op een bord bekleed met bakpapier samen met het mes van je keukenmachine en stop het voor 15 minuten in de vriezer.
- Maak je burger toppings klaar. Snijd de tomaat in plakken, was de sla en zet de saus klaar.
- Haal de kip uit de vriezer en stop in de keukenmachine. Pulseer tot het gehakt wordt.
- Verdeel de kip over 4 porties en maak er burgers van. Bestrooi met zout en peper op beide kanten. Bak de burgers gaar in 3 tot 5 minuten per kant. Grill de broodjes de laatste minuten nog even mee.
- Stapel de burgers start met brood, dan sla, saus, burger, tomaat, saus en broodje. Eetsmakelijk!
Laat een reactie achter